Martje Bastiaanssen

Ik collecteer omdat

Op zondag 14 april gaan wij, Martje en Maarten de uitdaging aan om 42,195 kilometer te rennen tijdens de marathon van Rotterdam!

Wij gaan deze marathon rennen om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte van Crohn. In maart 2020 is bij mij (Martje) deze chronische darmaandoening vastgesteld. Het is een aandoening die nooit meer verdwijnt en waarvoor een manier gevonden moet worden om ermee te leven. Hoewel er medicijnen zijn die de pijn enigszins kunnen verlichten, is dit voor mij tot nu toe een moeizame reis geweest. Alle huidige medicijnen zijn helaas al uitgeprobeerd waarbij ik veel ziekenhuisbezoeken en constant teleurstellende uitslagen heb gezien. Dit allemaal is een lastige weg, zowel fysiek als mentaal. Ik hoop dat mijn bijdrage kan helpen bij het versnellen van het onderzoek naar nieuwe medicijnen, wat cruciaal is in mijn situatie en in die van andere Crohnpatiënten.

De steun en betrokkenheid vanuit het Amphia Ziekenhuis in Breda, waar ik patiënt ben, is enorm. Zo enorm, dat wij zullen gaan rennen in gesponsorde shirts van het Amphia Ziekenhuis Breda. Samen met mijn arts is er een interview gehouden over mijn verhaal en dit initiatief, dit is binnenkort te vinden op de social media van het Amphia Ziekenhuis Breda.

Ondanks de uitdagende omstandigheden van mijn gezondheid, zijn we al hard aan het trainen en gaan we met volle enthousiasme deze uitdaging aan. Onderzoek naar nieuwe medicijnen is kostbaar, maar kan voor mezelf, en voor veel anderen in de toekomst hopelijk een verschil maken. Daarom hebben we jouw hulp nodig! Wil jij ons helpen? Elke bijdrage telt! Alvast ontzettend bedankt!

Met vriendelijke groet,

Martje Bastiaanssen en Maarten van Nijnanten

187 Donateurs
€ 4.482 Opgehaald